sunnuntai 22. syyskuuta 2019

علائم آنفولانزا معمولا ناگهانی بروز پیدا می‌کند وفرم شدید تری نسبت به سرما خوردگی ایجاد می‌کند. عامل ایجاد کننده‌ی آنفولانزا ویروس است.



آنفولانزا یک بیماری مسری دستگاه تنفسی است که دراثرویروس‌های آنفولانزا بوجود می‌آید وقسمت‌های مختلف بدن ازجمله گلو، بینی و ریه‌ها را تحت تاثیر قرارمی‌دهد. این بیماری طیفی از خفیف تا شدید را شامل می‌شود وگاهی باعث مرگ فرد نیز خواهد شد. اما نشانه‌های آن چیست؟ عوامل ایجاد کننده‌ی آن کدام‌اند وبا رعایت چه مواردی ازابتلا به آن می‌توان جلوگیری کرد؟ همه این‌ها سوالاتی هستند که ما دراین مقاله به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

سه نوع ویروس آنفولانزا وجود دارد:
• آنفولانزا
A. • آنفولانزا B. • آنفولانزا C. انواع ویروس‌های A. و B. تقریباً هر زمستان باعث بروزهمه گیری‌های فصلی در ایالات متحده واروپا می‌شوند.


ویروس آنفولانزا نوع
C. باعث بیماری خفیف تنفسی می‌شود ونقشی درشیوع همه گیری ندارد.

چند حقیقت کوتاه از بیماری و ویروس آنفولانزا
قبل از بررسی دقیق این بیماری ۴ نکته کلیدی از ویروس آنفولانزا را با هم بررسی می‌کنیم:


• آنتی بیوتیک‌ها قادربه درمان آنفولانزا نیستند، اما برخی دارو‌های ضد ویروسی این قابلیت را دارند.
• طبق آمار، تقریبا
۵-۲۰ درصد آمریکایی‌ها مبتلا به این بیماری می‌شوند.
• متخصصین بر این باورند بهترین راه جلوگیری از ابتلا، دریافت سالانه‌ی واکسن آنفولانزا است.
• واکسن آنفولانزا برای تمام گروه‌ها ازجمله افرادی که به بیماری‌های آلرژیک خصوصا حساسیت به تخم مرغ مبتلا هستند مناسب نیست.

نشانه‌های آنفولانزا
سردرگمی بین تشخیص آنفولانزا با سرماخوردگی شدید امری شایع است. علائم آنفلوانزا وسرماخوردگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:


• آبریزش یا انسداد بینی
• تب و لرز
• گلودرد
• سرفه


علائم آنفولانزا معمولا ناگهانی بروز پیدا می‌کند و فرم شدید تری نسبت به سرما خوردگی ایجاد می‌کند. برای کمک به شما در جدا کردن آن‌ها، درزیر برخی ازعلائم آنفولانزا که با سرماخوردگی متفاوت است را ذکر می‌کنیم:


• درجه حرارت بالا
• عرق سرد و لرز
• سر درد
• درد مفاصل و اندام‌ها
• احساس خستگی بیشتر


همچنین ممکن است علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال وجود داشته باشد. این موارد درکودکان بیشترازبزرگسالان شایع است.


به طورمعمول، علائم حدود
۱ هفته باقی می‌ماند، اما با این حال، احساس خستگی می‌تواند برای چند هفته ادامه دارباشد.



شایان ذکراست که همه مبتلایان به آنفولانزا تمام این علائم را ندارند. به عنوان مثال، آنفلوانزا بدون تب نیزامکان پذیراست.



اغلب، خستگی یکی ازاولین نشانه‌های آنفولانزا وسرما خوردگی است؛ که درموارد آنفولانزا میزان شدیدتری ازآن را فرد تجربه می‌کند.

 
رطوبت پایین، بهترین دوست ویروس آنفولانزا
محققان دانشگاه Yale درآمریکا دلیل اصلی این که چرا افراد درماه‌های زمستان بیشتر به بیماری آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند و بعضا تسلیم این بیماری می‌شوند، را یافتند، رطوبت کم.


درحالی که کارشناسان می‌دانند که دمای پایین ورطوبت کم انتقال ویروسآنفولانزا را افزایش می‌دهد، اما درک کمتری درمورد تاثیررطوبت کاهش یافته دربرابرسیستم ایمنی بدن علیه عفونت آنفولانزا وجود دارد. تیم تحقیقاتی دانشگاه
Yale، به رهبری Akiko Iwasaki، این سوال را با استفاده از موش‌های اصلاح شده ژنتیکی برای مقاومت در برابرعفونت ویروسی مورد بررسی قراردادند. موش‌ها همه در محفظه‌هایی با دمای مشابه، اما با رطوبت کم یا رطوبت نرمال قرار داشتند.



سپس آن‌ها را درمعرض ویروس آنفلوآنزای نوع A. قراردادند. محققان دریافتند که رطوبت کم مانع بروزپاسخ‌های ایمنی درحیوانات ازسه طریق می‌شود:


۱) رطوبت کم مانع عملکرد مژه‌ها می‌شود، مژه‌ها ساختار‌هایی مومانند درسلول‌های مسیرهوایی هستند که ذرات ویروسی را خارج می‌کنند.
۲) همچنین توانایی سلول‌های مجرای هوایی برای ترمیم آسیب ناشی ازویروس در ریه‌ها را کاهش می‌دهند.
۳) مکانیسم سوم درواقع شکست خوردن یکی از اصلی‌ترین مکانسیم‌های دفاعی ضد ویروسی سیستم ایمنی ذاتی شامل اینترفرون‌ها است اینترفرون‌ها پروتئین‌های سیگنال دهنده‌ای هستند که توسط سلول‌های آلوده به ویروس منتشرمی‌شوند تا هشداری برای سلول‌های مجاوردربرابر تهدید ویروسی باشند.


این مطالعه دیدگاه کنونی را درمورد اینکه چرا آنفلوانزاهنگام خشک شدن هوا شایعتر است، پاسخ می‌دهد.
Iwasaki گفت:"به خوبی درک شده است درصورتی که رطوبت کاهش یابد، افزایش میزان ابتلا به آنفلوانزا ومرگ ومیر ناشی از آن اتفاق می‌افتد.



اگر یافته‌های ما درموش‌ها، درانسان هم صادق باشد، مطالعه ما می‌تواند زمینه‌ای برای درک بیشترازمکانیزم دخیل درماهیت فصلی بیماری آنفولانزا فراهم کند. افزایش بخارآب درهوا با رطوبت سازدرمحیط خانه، مدرسه، کاروحتی بیمارستان استراتژی بالقوه برای کاهش علائم آنفلوانزا وبهبود سریع این بیماری می‌باشد. "

درمان آنفولانزا
عامل ایجاد کننده‌ی آنفولانزا ویروس است. برخی دارو‌های ضد ویروسی تجاری سازی شده برای درمان آنفولانزا توسط سازمان غذا و داروثبت شده‌اند. آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌توانند درمان کننده بیماری باشند مگراینکه آنفولانزا سبب ایجاد بیماری دیگری شود که باکتری‌ها درآن نقش داشته باشند. باید توجه داشت که دارو‌های ضد ویروسی برای افراد بالای ۱۲ سال تجویزمی‌شود.


درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما در زیر برخی مراقبت‌ها و درمان‌های خانگی آنفولانزا برای تسکین علائم را مشاهده می‌کنید.


• آب و مایعات زیاد بنوشید
نوشیدن مقادیر بیشتری آب و دیگرمایعات هنگام ابتلابه آنفولانزا اهمیت زیادی دارد. آب به حفظ رطوبت بینی، دهان وگلو کمک می‌کند اجازه ساخت موکوس وخلط را نمی‌دهد. درصورتی که به مقدار طبیعی غذا نخورید ونوشیدنی میل نکنید نیزبدن شما با دهیدراتاسیون یا کم آبی مواجه خواهد شد. اسهال وتب که از نشانه‌های معمول آنفولانزاهستند نیزمی‌توانند باعث کم آبی بدن شوند.



درصورتی که بدن شما به اندازه کافی آب دراختیار داشته باشد ودچار کم آبی نباشد:
 دفعات ادرارطبیعی خواهید داشت.
رنگ ادرارشما تقریبا روشن یا زرد کمرنگ است.
اگرادرار شما به رنگ زرد پررنگ وکهربایی است، نشانه‌ای از کمبود آب می‌باشد.


• به قدر کافی استراحت کنید
اهمیت استراحت و خواب زیاد دردوران بیماری برکسی پوشیده نیست. خواب می‌تواند سیستم ایمنی شما را تقویت کند وتقویت سیستم ایمنی یعنی مبارزه‌ی بیشتربا ویروس آنفولانزا. برنامه‌های روزانه‌ی خود را تعطیل کنید وخواب را اولویت قراردهید تا زمانی که دوباره با قدرت روی پای خود بایستید!



• سوپ، دوای درد شماست
سوپ مرغ یا گوشت قلم علاوه براینکه مایعات ازدست رفته‌ی بدن شما را باز می‌گرداند، می‌تواند به رفع احتقان بینی وسینوس نیزکمک کند. سوپ گوشن قلم سرشار ازپروتئین ومواد معدنی مثل سدیم و پتاسیم است که می‌تواند سلول‌های سیستم ایمنی شما را درمبارزه با ویروس‌ها تقویت کند. می‌توانید انواع سوپ‌های آماده را نیز مصرف کنید، اما حتما به دنبال مواردی باشید که میزان نمک کمتری دارند.



• مصرف روی را بیشتر کنید
مصرف تمام مواردی که تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی هستند در دوره بیماری اهمیت دو چندان دارند، اما عنصرمعدنی روی یا
Zinc یکی ازمهم‌ترین اجزا برای سیستم ایمنی شما به شمار می‌رود. این عنصربه گلبول‌های سفید خونی کمک می‌کند تا با پاتوژن‌ها مبارزه‌ی بهتری داشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند که روی می‌تواند س
رعت تکثیر ویروس را نیزکاهش دهد.



برخی خوراکی‌های حاوی روی عبارتند از:
گوشت قرمز
عدس
نخود
لوبیا
آجیل
لبنیات
تخم مرغ

• آب نمک غرغره کنید
یکی ازمهمترین خواص نمک، خاصیت میکروب‌کشی وغلظت آن است که باعث از بین رفتن میکروب‌های دهان ودندان می‌شود. یکی دیگرازویژگی‌های نمک جذب بالای آب است که درهنگام غرغره آب‌نمک میکروب‌ها را به دام انداخته و آن‌ها را ازبین می‌برد.



غرغره‌ی آب نمک جزمواردی است که تجویز بسیاری ازمادربزرگ‌ها محسوب می‌شود! پژوهش‌های اخیرنشان می‌دهد که شتشوی نمکی با آب گرم اهمیت زیادی در پاکسازی مخاط گلو دارد. بهترین زمان برای استفاده از آب نمک قبل ازخواب وبعد از مسواک زدن می‌باشد.



۱- مقداری آب را بجوشانید و اجازه دهید تا دردمای محیط ولرم شود. یک‌دوم قاشق غداخوری نمک را به یک فنجان ازآب اضافه کنید.
۲- آب نمک را به مدت ۱۰-۳۰ ثانیه دردهان وگلوغرغره کنید.
۳- آب نمک را خالی کنید واین کاررا ۲-۴ بارتکرار کنید.

• دمنوش گیاهی بنوشید
چندین دمنوش گیاهی با خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریال وجود دارند. یکی از بهترین گیاهان که دمنوش آن خواص شگفت انگیزی دارد، دمنوش گیاه بادیان رومی یا بادیان ستاره‌ای است. این گیاه که شکل ستاره مانند دارد یک منبع آنتی اکسیدان بسیار قوی است که خواص ضد عفونی کنندگی آن با الکل برابری می‌کند.


برخی دیگرازدمنوش‌های مفید مثل چای زنجبیل، چای زردچوبه و چای سبز نیزبعلت داشتن آنتی اکسیدان‌های فراوان، باعث تقویت سیستم ایمنی درمقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شوند.



چای‌های گیاهی را با عسل خالص شیرین کنید. عسل، ژله‌ی رویال وسایرمحصولات زنبورعسل به عنوان خاصیت ضد ویروسی وضد باکتریایی طبیعی یافت شده‌اند.


• از بخور رطوبت ساز سرد استفاده کنید
ویروس آنفولانزا درهوای خشک مدت زمان بیشتری زنده می‌ماند. همین امرباعث گسترش راحت‌ترویروس درفضای خانه می‌شود.
استفاده ازمرطوب کننده برای افزودن رطوبت درخانه ومحل کارممکن است به کاهش ویروس‌های آنفلوانزا درهوا کمک کند.



• بخار درمانی کنید
تنفس دربخارازیک سطل آب گرم می‌تواند به تسکین بینی، گلو، سینوس‌ها وریه‌ها برای کاهش احتقان مخاط کمک کنید. هوای گرم همچنین باعث کاهش تورم والتهاب دربینی وریه‌ها می‌شود. هنگام بخاردرمانی مراقب پوست صورت و دستان خود باشید. بخارآب داغ سوختگی‌های جبران ناپذیری برجای می‌گذارد.



• مصرف فیبررا افزایش دهید
مطالعه‌ای که اخیرامنتشر شد نشان می‌دهد به طورجالبی رژیم غذایی غنی ازفیبر باعث تقویت سیستم ایمنی موش‌ها برعلیه آنفولانزا می‌شود که این کاررا ازطریق کاهش اثرات مخرب سیستم ایمنی درپاتولوژی بیماری (نقش منفی سیستم ایمنی در تشدیدآنفولانزا) ودرمقابل تقویت گلبول‌های سفید ضد ویروسی (تقویت نقش مثبت سیستم ایمنی ضد آنفولانزا) به انجام می‌رساند.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti